Nyhetsarkiv

Borlänge centrum Elsas bönor och blad

Nu har Elsas Bönor och Blad öppnat!

Elsas Bönor och Blad är presentbutiken fylld med inredning, blommor, choklad och skafferiprodukter där delar av utbudet ändras över säsong. Här kommer du hitta presenter både till dig själv och andra, få hjälp att sätta ihop en vacker bukett eller köpa buntar för att själv skapa vackra blomsterkreationer.

Vi hälsar Anna och butiken välkommen till Borlänge centrum och önskar ett stort lycka till 🌸

Publicerad: 2020-10-22

Borlänge centrum House of blues

Nypremiär på House of Blues!

Efter några månader av renovering och uppfräschning har House of Blues slagit upp dörrarna igen. Restaurangen har nya ägare och kommer satsa mer på mat än tidigare, men musiken är densamma. Den nya menyn innehåller fler rätter med en bred variation och de kommer även att ha lunchservering.

Publicerad: 2020-10-19

Arkitekturhistoria Borlänge centrum Qr-kod

Lär dig mer om centrums arkitekturhistoria

Som en del i BID-processen har fyra byggnader i Borlänge centrum försetts med informativa skyltar som berättar om huset, dess arkitektur och historia. På varje skylt finns även en QR kod som leder dig vidare till Borlänge kommuns hemsida där du kan läsa mer om byggnaden eller få texten uppläst. Perfekt för en lärorik promenad i din egen takt.

Skyltarna hittar du på följande hus
🏚️ Palladium
🏚️ Borlänge bibliotek
🏚️ CTH-Huset
🏚️ Handelsbanken
————————————————————–
Läs mer om BID-processen på borlange.se

Publicerad: 2020-10-05

Välkommen till centrum CAP!

CAP är streetbutiken där kepsen är huvudsaken! Här finns kepsar för alla smaker och stilar eller varför inte designa din keps med ett eget motiv? Cap har även streetkläder både för barn och vuxna. Bästsäljaren är Dalarnahoodien och snart kan du även designa hoodies och t-shirts med ditt eget tryck.

Öppettider:
Måndag-fredag: 10-18
Lördag: 10-15

Vi önskar er stort lycka till och välkommen till Borlänge centrum!

Publicerad: 2020-09-29

Tairyo Borlänge centrum

Välkommen Tairyo!

Tairyo är en japansk restaurang som erbjuder allt från allt från sushi, ramen och pokébowls till rätter med grillade eller friterade tillbehör. Här hittar du även spännande inslag, exempelvis en konferensavdelning där gästerna sitter runt ett bord som är nedsänkt i golvet och tåget Desha som levererar utvalda rätter direkt till ditt bord.

Tairyo är en restaurang som du inte får missa! 🍣

👉 tairyoborlange.se

Publicering 2020-09-21

Turistbyrå Borlänge centrum

Välkommen till Infopoints

Vad är en Infopoint? 📍
Infopoints är certifierade företag i Dalarna som finns där besökaren rör sig. Företaget fungerar som ambassadör för Borlänge och Dalarna. På så vis skapas möjlighet till personliga möten där besökaren kan fråga om råd, ta en karta och söka information om platsen den befinner sig på. I Borlänge centrum finns en Infopoint hos Green Living 🌻

Andra Infopoints i Borlänge är Shalins struts och Naturkompaniet.

Vill du ändå kontakta Visit Dalarna?

Visit Dalarnas Contact center via telefon, chatt, mail och sociala kanaler. 📞 0771-62 62 62 📧 borlange@visitdalarna.se​

Publicering 2020-09-14

Träna i Parken

Träna i parken i juli!

Träna i (Liljeqvistska) parken är kostnadsfria träningspass med Muskelbyrån, Friskis & Svettis och Sinclair Dansstudio. Passen är anpassade till myndigheternas råd för sammankomster och max 50 personer kan delta per tillfälle. Föranmälan behövs och avprickning genomförs på plats för att se till att antalet.

4 juli Sinclairs Dala Dansstudio (prova på dans).

11 juli med Muskelbyrån (yoga, från 12 år). 

18 juli med Friskis & Svettis x2 – Utefys soft / jympa soft. 

25 juli med Friskis & Svettis x2 – Familjejympa (2-6 år i förälders sällskap) / jympa. 

Publicerad 2020-06-22

Park prommenad

Gör din egen parkpromenad

I Borlänge Energis folder ”Gå på parkpromenad i Borlänge centrum” hittar du fakta och tips.

På din promenad kommer du besöka Hummelparken och Liljeqvistska parken. Här upplever du en härlig blandning av årets sommarblommor, kryddväxter, träd, eleganta buskar och mycket mer. Promenaden är ca 2 kilometer lång.

Borlänge Energis folder hittar du här!

Publicerad 2020-06-18

Glasstjorven på Torget

Ny glasskiosk på Sveatorget

Glasstjorven på Torget har både kulglass, mjukglass, sorbet, läsk och kaffe. Men håll utkik under sommaren, flera spännande nyheter är påväg!

Öppet alla dagar kl. 12.00-20.00

Publicerad 2020-06-15

Rimas Kaffe Baklava

Baklavadrömmen!

På Rimas Kaffe och baklava finns många söta bakverk med ursprung från Mellanöstern. De bakas i det lilla caféet på Stationsgatan som är alldeles nyöppnat. Baklava är caféets specialitet men här finns även glass, kaffe och fantastisk service! Vi hälsar er välkomna till Borlänge centrum 😃 ☕

Publicerad 2020-05-25

Sveriges vackraste mediehus

Sveriges vackraste mediehus

Sveriges vackraste mediehus finns i hjärtat av Borlänge centrum. Borlänge Tidnings redaktionshus från 1895 har blivit utsedd till Sveriges vackraste mediehus av tidningen Journalisten. Byggnaden är uppförd i klassisk arkitektur, men istället för att vara i sten är den byggd i trä. Titta lite extra på byggnadens detaljrikedom nästa gång du går förbi!

Juryns motivering: ”Detaljrikt och vackert hus med en massa hantverksmässiga detaljer. Otroligt rika träpaneler, en klassicism man nästan aldrig ser så här uppfinningsrikt upptagen i ett stadsmässigt trähus. Fina proportioner i en småstadsmiljö, skalan är nere till en mänsklig nivå.” Läs hela artikeln här.

Publicerad 2020-05-20


AutoMat Borlanäsvägen

AutoMat har öppnat i centrum

Nu har det nya matbutikskonceptet AutoMat kommit till centrum. AutoMat är en obemannad självscanningsbutik som erbjuder det mesta inom livsmedel.

Du checkar in i butiken med hjälp av mobilt Bank-ID och checkar ut genom att betala med kort i enkla självscanningskassor. De samarbetar med flera lokala aktörer som levererar bland annat lunchlådor och färskt bröd.
 
Öppettider: 05.00-23.00
Adress: Borganäsvägen 26
 

Publicerad 2020-05-19

Liljeqvistska parken

Tidig blomsterprakt i centrum

25 000 lökväxter förgyller parker, gator och torg i centrumområden. Närmare 25 000 lökar har planterats i rabatter, gräsområden och urnor längs gångstråken i Liljeqvistska parken, Stenparken, Sveatorget, Hummelparken och vid stationsområdet.

Tidig blomning
Parkarbetare och planerare från Borlänge Energi arbetar varje år fram ett nytt blomsterprogram. I år finns också ett särskilt lökväxtprogram. Årligen görs ett program för lökväxter och penséer och ett för sommarblommor. Det gör att vi redan nu kan njuta av tidig blomning, med bland annat tulpaner, pärlhyacinter, krokus och narcisser. Narcisser och påskliljor drivs upp i Borlänge Energis växthus.
– Till i år har vi valt att prova nya sorter, bland annat olika narcisser som blommar längre, säger Anna Åkerlind, planerare för park och drift, Borlänge Energi AB.
När lökarna har blommat färdigt, ersätts de av sommarblommor i mitten av juni. Lökarna planteras ut på andra platser till nästa år.
Rosa sommarblommor med doft och smak
Årets tema för sommarblommorna går i rosa. Variationen av doftande blommor och växter har noga valts ut för att locka bin, fjärilar och andra insekter. I Trädgårdshörnan i Liljeqvistska parken kommer vi bland annat få se en blandning av rosenskära, ringblommor, luktärter, bönor, mangold, dill och persilja.
 

Publicerad 2020-05-15

FreshBar Glassbar

Glassbar & nya öppettider hos FreshBar!

FreshBar har satsat på att uppdatera sin uteservering med mycket gröna växter som ger en mysig känsla, och för trygghetens skull har de lämnat lite extra space mellan borden. Denna säsong har de dessutom satsat på glass!

Den nya glassbaren är en del av uteserveringen och har egen ingång från Stationsgatan för att enkelt serva glassugna gäster. De har även förlängda öppettider och håller öppet ända till kl. 23.00 fredagar och lördagar. 

Välkomna att fira in sommaren hos FreshBar hälsar Adil med personal!
Utökade öppettider
Måndag – torsdag: 9-21
Fredag: 9-23
Lördag: 10-23
Söndag: 11-18

Publicerad 2020-05-12


Borlänge centrum

Stöd dina lokala företag

Våra lokala handlare, restauranger, caféer och aktörer inom hälsa och skönhet tillhör de som just nu drabbas hårt under coronakrisen. Stöd dem idag, så de finns kvar när krisen är över. Köp lunchlåda och fika, handla andra varor som du brukar och gärna presentkort. Om du inte har möjlighet att gå till frisören eller massören - omboka istället för att avboka. Tillsammans kan vi göra skillnad.    

Publicerad 2020-03-31

Vår i centrum

Vår i centrum 25 april 2020 - Inställt!

Vi vill bjuda på aktiviteter i centrum, ge er roligheter att se fram emot och lyfta fram alla fina verksamheter som finns här. Vår i centrum är ett av de arrangemang under 2020 som vi tillsammans med andra har planerat inför. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi vill därför meddela er att evenemanget är inställt på grund av rådande omständigheter.

Är du inte i riskgruppen för covid-19 vill vi uppmärksamma dig om att det finns en aktivitet från Vår i centrum som inte har ställts in.

Storbildsutställningen: Objektivt!
12 fotografer, 12 perspektiv, 1 stad.
Utställningen har vernissage den 25 april kl. 10.00 -12.00 i Bragegallerian och finns tillgänglig att besöka t.o.m 1 augusti.
Utställningen arrangeras av: Föreningen Borlänge bildfestival

Publicerad 2020-03-31

BID Borlänge

BID i Borlänge centrum

Sedan maj 2019 pågår BID (Business Improvement District) i Borlänge centrum. BID-modellen är en av Svenska Stadskärnors utvecklingsprocesser och den som rekommenderas för Borlänge. Genom samverkan mellan offentlig och privat sektor når man gemensamt resultat som man inte kan åstadkomma på egen hand. Metoden bidrar till ökad kunskap samt erfarenhetsutbyte. Under en 18-månadersperiod ska workshops, studiebesök, typfall och coaching avlösa varandra. Affärsutvecklingsområden ska inventeras utifrån de fem fokusområdena och presenteras i en nulägesanalys, och vid processens slut ska en gemensam affärsutvecklingsplan vara framtagen för området.

Affärsplanen ska syfta till:

· ett stärkt och preciserat varumärke

· utvecklingsplan för platsen och utbudet

· bättre och tydligare tillgänglighet

· ett renare, snyggare och upplevt tryggare område

Syftet är att tillsammans arbeta med platsen genom att förverkliga idéer och initiativ som finns lokalt med målet att stärka affärsverksamheter och platsens attraktionskraft. Vi vill att Borlänge ska fortsätta vara en händelserik plats att bo på, leva i och besöka. Läs mer om BID Borlänge på www.borlange.se/bid samt följ processen i gruppen BID Borlänge på Facebook. 

Publicerad 2020-02-12

Café Aroma

Välkommen Café Aroma

Det nyöppnade caféet på Borganäsvägen erbjuder generösa öppettider och har godsaker för alla med många glutenfria, laktosfria och veganska alternativ. De serverar lunch och fika alla dagar och har både student- och pensionärsrabatt. Zeynep som är en av ägarna berättar att kaffebönorna alltid mals vid beställning av en kopp samt om nyheter som väntas framöver för det nyöppnade caféet.

Mer information om Café Aroma hittar du på deras Facebooksida.

 

Publicerad 2020-02-21

O'Learys Borlänge

Nya ägare för O'Learys Borlänge

Den nya ljusare interiören är bara början på resan mot det nya konceptet som kommer innebära ganska stora förändringar på ytskikten och känslan i lokalen. Men den största förändringen för upplevelsen sker ändå på menyn, alla rätter har gjorts om, den veganska och vegetariska menyn tar större plats och hamburgarna tillagas med färska råvaror rakt igenom.

God jul Borlänge centrum

God Jul & Gott Nytt År!

Nu när julen närmar sig med stormsteg så vi vill passa på att önska er en härlig jul, ledighet och ett Gott Nytt År! Vi ses såklart nästa år med massor av nya aktiviteter och evenemang.

Uppdaterad 2019-12-18

Parkering Borlänge centrum

Ny parkeringsapp i centrum!

Med SMS Park-app parkerar du på ett enklare sätt i centrum. Med lite övning så är appen smidig, lättillgänglig och du betalar för den tid du står parkerad och får sedan en månadsfaktura.

Med SMS Park parkerar du på ett enklare sätt. Starta när du kommer, avsluta när du åker. På så vis betalar du för den tid du står parkerad och du får en månadsfaktura över dina parkeringsköp. Du hittar närmaste parkering och zon på kartan i appen.

Ladda ner appen här.
Läs mer om SMS Park här.

Publicerad 2019-12-10

Jul i centrum

Jul i Centrum söndag 1 december!

I december fylls Borlänge centrum med stämningsfull julmusik, körer, spektakulär julbelysning och massor av roliga överraskningar för både stora och små. Lämna önskelistan till tomten, pyssla i tomteverkstaden, dansa runt granen, lyssna när Jussi Björling-statyn tar ton eller strosa på Hantverksbyns sagolika julmarknad. Efter förra årets succé kommer även den populära snökullen tillbaka till Sveatorget och det utlovas vinterlek och skridskoåkning oavsett väder.

Hela centrum:
14.40 Julparad genom Borlänge centrum
Leta efter hemliga guldpaket i butikerna

Sveatorget:
14.15 Borlänge Kammarkör
14.45 Friskis & Svettis
15.00 Pyjamasorkestern inkl. dans runt granen
16.00 Borganäskören
17.00 Musikskolans Ungdomskör
17.50 Good Harvest

Jussi Björlings torg:
14.00 -18.00 Foodtrucks
Varje hel timme 14.00-18.00 sjunger Jussi Björling

Bragegallerian:
Nappträd – Lämna din napp, få en liten present
Tomten tar emot barnens önskelistor
Hantverk, lotteri, blommor, utställare
14.15 Borganäskören
15.00 DalaViolinisterna
16.00 Musikskolans Ungdomskör
17.00 Borlänge Kammarkör

Missionskyrkan:
16.00, 16,30, 17.00 & 17.30 Julspel

Hantverksbyn:
14.00 – 18.00 Traditionell julmarknad
14.00 – 16.00 Tomten hälsar på
14.15 Musikskolans Ungdomskör
16.00 Borlänge Kammarkör
17.00 Borganäskören

Liljeqvistska parken:
14.00 – 16.00 Häst- och ponnyridning

Sveagatan:
14.00 – 18.00 Marknad

Biblioteket:
14.00 – 15.30 Speeddating
15.00 Sagor på finska
16.15 – 18.00 Tomten hälsar på

Programmet uppdateras efter hand.

Uppdaterad 2019-11-15

Jul i centrum

Medverka på Jul i Centrum

Ta del av Borlänge första vetenskapsfestival. Du kommer bland annat att få testa programmering, stjärnskåda, ta del av spännande experiment, forskning och mycket mer. Dagarna är fyllda av roliga, spännande och framförallt lärorika aktiviteter för alla åldrar.

Följ länken här: Anmälan
Sista anmälningsdag är 24 november.

Publicerad 2019-10-25

Höstmarknad Borlänge

Höstmarknad i Hantverksbyn!

I oktober är det dags för den mysiga och populära Höstmarknaden i Hantverksbyn! Skriv upp lördag den 5 oktober kl.10.00-16.00 i kalendern! Det kommer finnas hantverk, konst och mat att njuta av. Är du intresserad av att ställa ut på marknaden så är du varmt välkommen att höra av dig till ansvariga i Hantverksbyn.

Länk till eventet: Höstmarknad i Hantverksbyn

Publicerad 2019-08-30

Borlänge science festival

Borlänge Science Festival 26-29 sep

Ta del av Borlänge första vetenskapsfestival. Du kommer bland annat att få testa programmering, stjärnskåda, ta del av spännande experiment, forskning och mycket mer. Dagarna är fyllda av roliga, spännande och framförallt lärorika aktiviteter för alla åldrar.

Se hela programmet här: www.borlangesciencefestival.se eller följ på Instagram eller Facebook.

Publicerad 2019-08-28

Sommar i centrum

Sommar i centrum!

Sommar, sol och Sveatorget! Centrum är en alldeles utmärkt plats för möten och aktiviteter. Här finns restauranger, unika butiker, service och nöjen. I sommar kommer man förutom att besöka befintliga upplevelser även att kunna se uppträdanden på Sveatorget och cruising på gatorna samt få möjlighet till en tur med nostalgibussen.

Torsdag 6 juni:
Det är Sveriges nationaldag, Kungen och Drottningen kommer på besök och Borlänge firar 75 år, framgångar ska uppmärksammas och nya medborgare firas.

Kl. 09.00-11.00 Zillah & Totte, Viktor Norén och Maximilian Bergstrand m.m. på Sveatorgets scen

Kl. 10.00-21.00 Nationaldagen firas också på Rommehedslägret med föreningen Rommehed och Borlänge Barnensdag:s Förening som arrangörer.

Onsdag 26 juni:
Kl. 19.30-20.15 Invigning Dalecarlia cup

Fredag 28 juni:
Guidade turer med Nostalgibussen*
Kl. 14.00 & 16.00 Filiokus Fredrik
Kl. 17.30 Traktor- och mopedcruising
Kl. 18.30 Cruising med musikunderhållning

Lördag 29 juni:
Guidade turer med Nostalgibussen*
Kl. 14.00 Mojje Trio

* Busstider: Kl.10.00,11.00,12.00, (lunch kl.13.00), 14.00,15.00 samt 16.00. Fribiljetter hämtas på Jussi Björlings torg den 27 juni kl.11.00-15.00, den 28 juni kl.10.00-15.00, samt den 29 juni kl.10.00-15.00.

Lördag 24 augusti:
Fotomaraton. Mer info här.

Tisdag 27 augusti:
Klassjoggen. Mer info här.

Lördag 31 augusti:
Dalasinfoniettan i det gröna. Mer info här.

Lördag 31 augusi – söndag 1 september:
Barnen dag. Mer info här.

Frukt- och grönsaksmarknaden på Sveatorget
Öppen måndagar & torsdagar 09.00-18.00 fram till 1 oktober.

Programmet fylls på eftersom.

Uppdaterad 2019-08-15

Torghandel Borlänge

Grönsaksmarknaden har öppnat!

Frukt- och grönsaksmarknaden är tillbaka på Sveatorget! Från och med idag finns marknaden på plats varje måndag och torsdag kl. 09.00-18.00. På marknaden finns förutom massvis av frukt och grönt även bröd, kryddor, bakverk, nötter och mycket mer!

Publicerad 2019-04-04

Publicerad 2019-04-04

Vår i centrum

Vår i centrum 27 april!

Välkommen till en lördag i vårens tecken! Det blir liv och rörelse på gator och torg när Hantverksbyn ordnar mysig loppis på gårdarna, Sveatorget bjuder på underhållning för de små och CTH bjuder in till workshops och guidade visningar. Butikerna har erbjudanden, uppvisning av vårmodet och tipspromenad!

BUTIKER

Unika erbjudanden, tipspromenad och modeller som visar vårmodet kl.10-12 hos deltagande butiker: Sotlugg & Linlugg, Awear, Aspelins, Fitnesshouse, Mode Eva, Önskehuset, Borås Klädmarknad, Synsam och 1896 Huset.

13.00 Modevisning Sveatorget


BRAGEGALLERIAN

Ta körkort för minibilar, pyssla, njut av uppträdanden av talangfulla elever från Rytmus Gymnasiet och överraskningar. Caféet i gallerian håller även öppet under dagen.


SVEATORGET

11.00 Filmen ’Trevligt Folk’ visas på Biopalatset. Gratis biljetter finns på Turistbyrån, först till kvarn!

11.00-14.00 Familjedag på Biblioteket

12.00-15.00 Träffa polis, räddningstjänst och ambulans på Sveatorget

14.00 Arne Alligator uppträder


HANTVERKSBYN

Byloppis inne på gårdarna

Skomakeri Reboot – Lagerrensning av handgjorda skor & gamla verktyg

Äteriet –  Säsongsöppning för Bar & Glassbar

GreenLiving –  Prova Hälsosamma Smoothies


LILJEQVISTSKA PARKEN

Bungee run, hoppborgar och barnsumo


CTH FABRIKSMUSEUM

11.00-15.00 Öppen workshop arkitektur med stadsarkitekt Pernilla Wåhlin Norén (utomhus)

11.00-15.00 Öppen workshop textil med hemslöjdskonsulent Kattis K Nordqvist (inomhus)

11.00-15.00 Öppen slöjdworkshop med SlöjdLab (inomhus)

11.00-15.00 Designbio och Pecha Kucha med Svensk Form Dalarna.

12.00 & 14.00 Guidad visning av CTH Fabriksmuseum  – historia och framtidsvision

Publicerad 2019-04-04

Tusen ord – 26-28/2
Alla fritidshem i Borlänge kommun samt barn i åldrarna 6-12 år är välkomna att besöka Tusen ord. Barnen kommer att få ta del av en stimulerande miljö där barnens berättelser står i fokus.

Tider: Fritids kl. 09.00-10.30
Allmänheten: kl. 13.00-14.30
(passen pågår i 1,5 timme)
Plats: Tusen ord, Sveagatan 14
Se mer info här


Broderi workshop – 27/2
Låt kreativiteten blomma och skapa dina egna, fria broderier med konstnärinnan Sara Erkes som just nu också ställer ut sina fantastiska broderade fanor och standar på BoMo

Tid: kl. 14.00-16.00
Plats: Sveatorget 3
Anmälan: Senast 21/2 till info@borlange.se
Se mer info här


Vernissage Anna Hedström – 27/2
Utställningen Human resourses tar sin utgångspunkt i frågeställningar som rör vad det innebär att vara människa. Anna är textilkonstnär som främst arbetar skulpturalt. Missa inte hennes fina verk som finns utställda fram till 1 april 2019!

Tid: kl. 16.00
Plats: Borlänge Bibliotek
Se mer info här

Publicerad 2019-02-19

Tusen ord

Gratis aktiviteter under sportlovet!

Vad passar inte bättre än lite aktiviteter i centrum en vecka som denna? På Tusen ord får elever/barn använda sin fantasi och vara skapare och medskapare av berättelserna. I en workshop med konstnärinnan Sara Erkers på BoMo kan man skapa egna, fria broderier och på Borlänge Bibliotek håller Anna Hedström vernissage.

First hotel borlänge

Mångmiljonsatsning i centrum

Vi har besökt First Hotel Borlänge, tidigare First Hotel Brage, som är i full gång med ombyggnationen som påbörjades 1 juli 2018. Katrin Strandell, hotelldirektör, berättar att de genomför en totalrenovering av hotellet. Bland annat har 92 rum nu blivit till 102, varav sex stycken är sviter. Hon berättar även att de kommer att använda sig av självincheckning för att göra det smidigt för gästerna.

Vid receptionen finns restaurangen Harry’s samt en nyhet för i år – en konferenslokal på markplan. Konferensrummet ligger smidigt beläget och möjlighet finns såklart till både övernattning och middagar. Tanken är att företagare, föreningar och privatpersoner ska kunna nyttja lokalen för konferenser eller varför inte mindre event som loppis eller utställning.

Ombyggnationen utförs i samarbete med hyresvärden Masmästarna samt Byggpartner som utför arbetet. En mångmiljonsatsning av hotellet mitt i centrum som invigdes 1965. Nu, drygt 54 år senare sker en nyöppning för de första gästerna 22 februari. Den officiella invigningen är i mars, det får ni inte missa!

Är ni nyfikna på hur ombyggnationen går så gör ett besök hos Harry’s. De serverar lunch måndag till fredag kl. 11-14 samt mat på kvällar och helger. Deras kommande event hittar ni här.

Publicerad 2019-02-12

Jul i centrum

Julskyltning med extra allt i Borlänge

Runt 15 000 personer kom för att ta del av det fullspäckade programmet under söndagens julskyltning i Borlänge Centrum. Förutom rekord i aktiviteter och arrangemang, gjordes stora satsningar på både stämningsfullt ljud och ljus.

I hela stadskärnan byttes 820 vita glödlampor mot röda, och totalt kom cirka 1 000 ljuspunkter till. 600 marschaller lyste upp och visade vägen in till de butiker, restauranger och caféer som höll öppet och vidare mot Hantverksbyns traditionella julmarknad.

I musikslingan som går genom centrum kunde man höra traditionella jullåtar blandat med julmusik av olika dalaartister.

”Vi kommer att fortsätta spela musiken under hela december och en bit in i januari. Det känns extra roligt att man kan höra låtar från våra fantastiska dalaartister. Och den fina belysningen sitter självklart kvar under hela december” säger Angelica Ekholm, näringslivschef Borlänge kommun.

Det var full fart på Sveatorget under eftermiddagen, barnen lekte i snöhögen, tog en tur på skridskobanan och lämnade sina önskelistor hos jultomten på biblioteket. Scenen på Sveatorget bjöd på framträdanden för både små och stora, med avslutning med Tunhunkens Hemvändarvisan och en minikonsert med Stiko Per Larsson.

Många stannade till vid Jussi Björling-statyn som för första gången tog ton. I Hantverksbyn fick man uppleva en julmarknad av det traditionella slaget, med eldkorgar, kanderade äpplen och julstämning i de öppna butikerna. I hantverkarnas stånd kunde man hitta virkat och stickat, konst, smycken, keramik och mycket mer. Tomten var på plats och smeden smidde sitt järn.

Att snön uteblev var ingenting som egentligen påverkade så mycket.

”Vi har verkligen lagt krut på att skapa en mysig stämning och ett spännande program. Det var fler än någonsin som faktiskt tog en tur runt hela centrum och vidare mot Hantverksbyn, för att upptäcka allt som var på gång. De vi har pratat med sedan igår är alla positiva och glada. Vi är jättenöjda över resultatet” säger Angelica Ekholm, Näringslivschef Borlänge kommun.

Lista över de lokalproducerade jullåtarna som spelas i centrum under december och januari:

Tack för en stilla jul
Karin Green

Here comes christmas time
Martin Riverdale &  the wheel of fortuna

Till de vilsna
Malin Jonsson

Julkort till Bäckvägen 7
Mimikry

Vår jul
Wingman

Christmas all over again
Martin Riverdale & the wheel of fortuna

God rest
Erik Runeson

Publicerad 2018-12-04

Borlänge centrum

Nylansering av den grafiska profilen

Den 26 november 2018 byter Borlänge Centrum grafiskt utseende och laddar för en nystart 2019. Detta med en uppdaterad logotyp och en ny hemsida som en del av Händelsestaden Borlänge.

Publicerad 2018-11-25

Jul i centrum

Upplev en magisk försmak av julen

Söndag den 2 december kl. 15.00-19.00 är det Julskyltning i Borlänge Centrum. Marschaller lyser upp från gatan och centrum är vackert ljussatt.

Du känner dofter från glögg, mat och brända mandlar. Jultomten är på plats för att ta emot barnens önskningar och runt granen dansar alla hand i hand. Du ser spännande hologram och hör barnens jubel från karusellen. Nissar, sagofigurer och barn i paraden vinkar glatt.

I mysiga Hantverksbyn finns den traditionella julmarknaden. Här strosar du och ser vad marknadsstånden har att erbjuda. En smed smider och folk samlas omkring för att titta. Ponnyridningen lockar nyfikna och modiga barn och du njuter av körernas sånger i parken. Vilken härlig dag, nu längtar du till julen!

Plats: Borlänge Centrum
Tid: 15.00-19.00
Program: Kommer inom kort!

Publicerad 2018-11-22