Nyhetsarkiv

Sportlov

Gratis aktiviteter under sportlovet!

Vad passar inte bättre än lite aktiviteter i centrum en vecka som denna? På Tusen ord får elever/barn använda sin fantasi och vara skapare och medskapare av berättelserna. I en workshop med konstnärinnan Sara Erkers på BoMo kan man skapa egna, fria broderier och på Borlänge Bibliotek håller Anna Hedström vernissage.

Tusen ord – 26-28/2
Alla fritidshem i Borlänge kommun samt barn i åldrarna 6-12 år är välkomna att besöka Tusen ord. Barnen kommer att få ta del av en stimulerande miljö där barnens berättelser står i fokus.

Tider: Fritids kl. 09.00-10.30
Allmänheten: kl. 13.00-14.30
(passen pågår i 1,5 timme)
Plats: Tusen ord, Sveagatan 14
Se mer info här


Broderi workshop – 27/2
Låt kreativiteten blomma och skapa dina egna, fria broderier med konstnärinnan Sara Erkes som just nu också ställer ut sina fantastiska broderade fanor och standar på BoMo

Tid: kl. 14.00-16.00
Plats: Sveatorget 3
Anmälan: Senast 21/2 till info@borlange.se
Se mer info här


Vernissage Anna Hedström – 27/2
Utställningen Human resourses tar sin utgångspunkt i frågeställningar som rör vad det innebär att vara människa. Anna är textilkonstnär som främst arbetar skulpturalt. Missa inte hennes fina verk som finns utställda fram till 1 april 2019!

Tid: kl. 16.00
Plats: Borlänge Bibliotek
Se mer info här

Publicerad 2019-02-19

FirstHotel

Mångmiljonsatsning i centrum

Vi har besökt First Hotel Borlänge, tidigare First Hotel Brage, som är i full gång med ombyggnationen som påbörjades 1 juli 2018. Katrin Strandell, hotelldirektör, berättar att de genomför en totalrenovering av hotellet. Bland annat har 92 rum nu blivit till 102, varav sex stycken är sviter. Hon berättar även att de kommer att använda sig av självincheckning för att göra det smidigt för gästerna.

Vid receptionen finns restaurangen Harry’s samt en nyhet för i år – en konferenslokal på markplan. Konferensrummet ligger smidigt beläget och möjlighet finns såklart till både övernattning och middagar. Tanken är att företagare, föreningar och privatpersoner ska kunna nyttja lokalen för konferenser eller varför inte mindre event som loppis eller utställning.

Ombyggnationen utförs i samarbete med hyresvärden Masmästarna samt Byggpartner som utför arbetet. En mångmiljonsatsning av hotellet mitt i centrum som invigdes 1965. Nu, drygt 54 år senare sker en nyöppning för de första gästerna 22 februari. Den officiella invigningen är i mars, det får ni inte missa!

Är ni nyfikna på hur ombyggnationen går så gör ett besök hos Harry’s. De serverar lunch måndag till fredag kl. 11-14 samt mat på kvällar och helger. Deras kommande event hittar ni här.

Publicerad 2019-02-12

BorlangeCentrum-Julskyltning

Julskyltning med extra allt i Borlänge

Runt 15 000 personer kom för att ta del av det fullspäckade programmet under söndagens julskyltning i Borlänge Centrum. Förutom rekord i aktiviteter och arrangemang, gjordes stora satsningar på både stämningsfullt ljud och ljus.

I hela stadskärnan byttes 820 vita glödlampor mot röda, och totalt kom cirka 1 000 ljuspunkter till. 600 marschaller lyste upp och visade vägen in till de butiker, restauranger och caféer som höll öppet och vidare mot Hantverksbyns traditionella julmarknad.

I musikslingan som går genom centrum kunde man höra traditionella jullåtar blandat med julmusik av olika dalaartister.

”Vi kommer att fortsätta spela musiken under hela december och en bit in i januari. Det känns extra roligt att man kan höra låtar från våra fantastiska dalaartister. Och den fina belysningen sitter självklart kvar under hela december” säger Angelica Ekholm, näringslivschef Borlänge kommun.

Det var full fart på Sveatorget under eftermiddagen, barnen lekte i snöhögen, tog en tur på skridskobanan och lämnade sina önskelistor hos jultomten på biblioteket. Scenen på Sveatorget bjöd på framträdanden för både små och stora, med avslutning med Tunhunkens Hemvändarvisan och en minikonsert med Stiko Per Larsson.

Många stannade till vid Jussi Björling-statyn som för första gången tog ton. I Hantverksbyn fick man uppleva en julmarknad av det traditionella slaget, med eldkorgar, kanderade äpplen och julstämning i de öppna butikerna. I hantverkarnas stånd kunde man hitta virkat och stickat, konst, smycken, keramik och mycket mer. Tomten var på plats och smeden smidde sitt järn.

Att snön uteblev var ingenting som egentligen påverkade så mycket.

”Vi har verkligen lagt krut på att skapa en mysig stämning och ett spännande program. Det var fler än någonsin som faktiskt tog en tur runt hela centrum och vidare mot Hantverksbyn, för att upptäcka allt som var på gång. De vi har pratat med sedan igår är alla positiva och glada. Vi är jättenöjda över resultatet” säger Angelica Ekholm, Näringslivschef Borlänge kommun.

Lista över de lokalproducerade jullåtarna som spelas i centrum under december och januari:

Tack för en stilla jul
Karin Green

Here comes christmas time
Martin Riverdale &  the wheel of fortuna

Till de vilsna
Malin Jonsson

Julkort till Bäckvägen 7
Mimikry

Vår jul
Wingman

Christmas all over again
Martin Riverdale & the wheel of fortuna

God rest
Erik Runeson

Publicerad 2018-12-04

BorlangeCentrum-grafisk-profil

Nylansering av den grafiska profilen

Den 26 november 2018 byter Borlänge Centrum grafiskt utseende och laddar för en nystart 2019. Detta med en uppdaterad logotyp och en ny hemsida som en del av Händelsestaden Borlänge.

Publicerad 2018-11-25

Julskyltning-Borlange

Upplev en magisk försmak av julen

Söndag den 2 december kl. 15.00-19.00 är det Julskyltning i Borlänge Centrum. Marschaller lyser upp från gatan och centrum är vackert ljussatt.

Du känner dofter från glögg, mat och brända mandlar. Jultomten är på plats för att ta emot barnens önskningar och runt granen dansar alla hand i hand. Du ser spännande hologram och hör barnens jubel från karusellen. Nissar, sagofigurer och barn i paraden vinkar glatt.

I mysiga Hantverksbyn finns den traditionella julmarknaden. Här strosar du och ser vad marknadsstånden har att erbjuda. En smed smider och folk samlas omkring för att titta. Ponnyridningen lockar nyfikna och modiga barn och du njuter av körernas sånger i parken. Vilken härlig dag, nu längtar du till julen!

Plats: Borlänge Centrum
Tid: 15.00-19.00
Program: Kommer inom kort!

Publicerad 2018-11-22

Stäng meny